Updates omtrent het Corona virus

16 maart 2020

Op deze pagina zullen we u de komende tijd informeren over alle ontwikkelingen omtrent het Corona Virus en de maatregelen die door onze gemeente en overheid worden genomen.

 

Aanvullende maatregelen onderwijs, horeca, sport
Nieuwsbericht | 15-03-2020 | 17:35

Zondag 15 maart heeft het kabinet aanvullende maatregelen genomen in de aanpak van het coronavirus. Scholen en kinderdagverblijven sluiten tot en met maandag 6 april. Datzelfde geldt voor eet- en drinkgelegenheden (niet voor hotels) en sport- en fitnessclubs.

Minister Bruins (Medische Zorg) en minister Slob (Basis- en Voortgezet Onderwijs en Media) lichtten de maatregelen (gebaseerd op advies van het RIVM) toe tijdens een persbijeenkomst. De maatregelen zijn:

  • Scholen en kinderdagverblijven gaan dicht vanaf maandag 16 maart tot en met maandag 6 april. Het gaat hierbij om scholen in het basisonderwijs, voortgezet onderwijs en mbo.
  • Voor kinderen van ouders in bijvoorbeeld de zorg, politie, openbaar vervoer en brandweer is er wel opvang in de school en het kinderdagverblijf, zodat hun ouders kunnen blijven werken. Deze opvang is zonder extra kosten. Klik hier voor een lijst van cruciale beroepsgroepen.
  • Docenten gaan onderwijs op afstand organiseren voor kinderen die thuis zitten, met prioriteit voor eindexamenleerlingen in het voortgezet onderwijs en het mbo.
  • Alle eet- en drinkgelegenheden gaan dicht vanaf zondag 15 maart 18.00 uur tot en met maandag 6 april.
  • Sport- en fitnessclubs, sauna’s, sexclubs en coffeeshops sluiten vanaf zondag 15 maart 18.00 uur tot en met maandag 6 april.
  • Iedereen in Nederland wordt gevraagd om waar mogelijk 1,5 meter afstand van elkaar te bewaren. Ook bijvoorbeeld bij het boodschappen doen.
  • Alle eerder genomen maatregelen worden verlengd tot en met maandag 6 april.

 

 

 

UPDATE omtrent het Corona virus
15-03-2020 / 9.35 uur

Omdat vandaag alle parkings in Sluis gesloten zijn,  
is er een spoedberaad geweest met de Burgemeester van Sluis, Marga Vermue. 

Mede om gezondheidsredenen heeft Middenstands Vereniging Sluis besloten dat vandaag (zondag 15 maart) alle bedrijven uitzonderlijk dicht gaan. 

We rekenen op saamhorigheid.

 

Heb je vragen over het coronavirus? Kijk op rijksoverheid.nl/coronavirus en website van RIVM: bit.ly/31RlkgT

Coronavirus

Bron: www.sluisonline.nl